Tags:

Hej alla!

Vi i måndagsgruppen är så himla glada för att måndgaskvällarna varit sådan succé! Tack ni som har stått där hittills och tack ni som har hämtat dit varor till försäljning!!

Nu har vi varit in action tre måndagar och ser lite vad som funkar och inte funkar. Ätbara saker säljer bäst. Plättar och djävulssylten är ju de klara succéerna. Salta bakverk,såsom bröd och knäckebröd går också åt. I måndags hade vi små, små knäckebrödsbitar med djävulssylt på som smakprov och med var det många som öppnade pengabörsen 🙂 Det är viktigt att man har plättstekningen igång hela tiden. Hellre att vi hamnar att slänga någon plätt än att stekpannan är kall. Det är oset som lockar till sig kunderna. Vi har hört att plättstekningen bekymrar många i ansvarsgrupperna, men lugna, bara lugna! 🙂 Vi i MG strävar till att någon av oss alltid är på plats, så vi kan visa eller steka om det behövs. Om någon i ansvarsgrupperna har hemmagjord sylt som ni kan avvara, ta med! Det är pricken på i:et!

Tråkigast förra måndagen var att många saker var dyblöta som hade legat på släpvagnen. Så det är superviktigt att presson hänger på utsidan av vagnkanterna! Annars kommer allt vatten in i vagnen när det regnar. Dyblöta saker går inte att sälja.

Som Ulba skrev i sitt senaste inlägg är det väldigt viktigt att alla i ansvarsgruppen är största delen av kvällen. En och en halv är fast i plättillverkningen, en bör stå och sälja och en bör kunna springa iväg och handla om något blir slut. I måndags var det lite knepigt att hitta plats på torget, för det var så fullt redan 15.30. Så har ni bara möjlighet, far dit till kl.15! Eller ännu tidigare om ni har lust!

Den 22.7 är det Storloppis kl.10-18. Då behövs det mycket folk! Vi delar in dagen i tre-timmars pass: 9-12, 12-15 och 15-18. Det behövs minst fyra per pass, gärna fler. Meddela här nedan ifall ni har möjlighet att ta ett pass.

Vi ses och hörs!  🙂

/martina

8 Responses

Lämna ett svar